מרתח אגסים – תרופת סבתא יעילה לשיעול טורדני
המושג תרופות סבתא בעיניי יותר מהכל מסמל את חוכמת הדורות שנרקמה לה בדרך של ניסיון רב, התבוננות וחיבור אל הגוף ואל מתנות הטבע. עוד לפני שהיה בית מרקחת בכל פינה, אמהות וסבתות היו הרוקחות הביתיות שלנו. הן ידעו בדיוק איזה צמח לחלוט, איזה מאכל יחזק את הגוף ואיך אפשר להקל

צלפים כבושים
הצלף הקוצני מקשט את חריצי השבילים וגדרות היקפיות בימים שבהם חם כל כך והכל סביב צהוב. הפרח המרשים שלו נפתח עם אור הבוקר במלוא הדרו ונובל בסוף כל יום. הוא צמח חזק, נפוץ באזורים חמים ויבשים, וניתן למצוא אותו גדל ברבים מהאזורים הים-תיכוניים. צמח הצלף מתאפיין בקוצים מאונקלים, ולכן אני

ליקר נוצ'ינו – או- מה עושים עם אגוז מלך ירוק?
חודש יוני מביא איתו את תחילת הקיץ שעבורי, חוץ מהחום הכבד זו חגיגת פירות אמיתית והזמן לצאת וללקט בין השלל המתוק, גם אגוזי מלך ירוקים מהם אפשר להכין מיצוי רפואי, ריבות או ליקר נוצ'ינו. ליקר נוצ'ינו הוא משקה אלכוהולי איטלקי מסורתי, שמקורו טמון עמוק בהיסטוריה ובתרבות של אזור אמיליה-רומאניה. נוצ'ינו

דייסת שיבולת שועל
זו מנה מזינה ומשביעה לאורך זמן ולמי שאוהב דייסות זו גם מנה ממש טעימה ומשמחת! והכי הכי טוב- קלה ומהירה! אז איך מכינים? 1/2 כוס שיבולת שועל דקה 1+1/4 כוס מים או חלב צמחי קינמון אם אוהבים- לפי הטעם אם רוצים להמתיק אפשר להוסיף כפית של מייפל טבעי/ סילאן טבעי

מרק חוביזה
מרק טעים ומזין, עשיר בויטמינים ומינרלים- מנה מושלמת לימי החורף הקרים, כשהחוביזה צובעת בירוק את הגינה והשדות מצרכים: 2 בצלים קלופים וקצוצים שמן זית 2 גבעולי סלרי חתוכים דק 3 גזרים קלופים ופרוסים 2 תפו"א 2 כוסות עלי חובזה ללא הגבעול קצוצים גס חצי כוס עדשים כתומות מושרות צרור פטרוזילי
