מרק טעים ומזין, עשיר בויטמינים ומינרלים- מנה מושלמת לימי החורף הקרים, כשהחוביזה צובעת בירוק את הגינה והשדות
מצרכים:
2 בצלים קלופים וקצוצים
שמן זית
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
3 גזרים קלופים ופרוסים
2 תפו"א
2 כוסות עלי חובזה ללא הגבעול קצוצים גס
חצי כוס עדשים כתומות מושרות
צרור פטרוזילי
צרור שמיר
חצי לימון סחוט
לתיבול: חוואיג' למרק, מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והסלרי ומאדים תוך ערבוב עוד מספר דקות.
מוסיפים החובזה ומאדים תוך ערבוב 2-1 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה עד להתרככות הירקות.
בתיאבון!!